MOŽGANSKE POČITNICE Z NIKOM ŠKRLECEM

EKO tabor Kolpa – Možganske počitnice z Nikom Škrlecem

Kdo je Nik Škrlec?

V letu 2020 je EKO tabor Kolpa – Možganske počitnice nekaj povsem novega. Pri izvajanju se nam bo pridružil Nik Škrlec, igralec, Youtuber in voditelj kviza Male sive celice. Sam zase pravi, da se rad igra z domišljijo in rad premika meje. V prostem času pa je tudi državni prvak v pomnjenju, rekorder v recitiranju decimalk števila π in (še neuradni) rekorder v sestavljanju rubikovih kock pod vodo z enim vdihom.

Počitnice so seveda čas, ko se lahko končno sprostimo in uživamo v brezdelju. Lahko pa so tudi odlična priložnost, da prevetrimo svoje možgane in jih preizkusimo na drugačne, zabavne načine. Kako spretni ste z usklajevanjem leve in desne

polovice telesa? Ali veste, kateri del možganov upravlja z vašo levo in desno roko? Kako hitri ste v iskanju zabavnih asociacij in razmišljanju izven okvirja?

V vsem naštetem se lahko preizkusite na igriv način in najbrž se boste tako zabavali, da boste popolnoma pozabili, da se učite cel kup novih veščin in prijemov. Podobno kot lahko z igranjem nogometa krepimo veliko mišic našega telesa, lahko z zanimivimi možganskimi igrami in različnimi skupinskimi izzivi krepimo tudi naše misli in miselne spretnosti.

Naj bodo to učenje novih cirkuških veščin, skupinske možganske igre ali pa koordinacijski telesni izzivi, ki so zasnovani tako, da v igri združijo telo, misli in vaše možgane ter vas celostno poletno prevetrijo.

Pozor! Obstaja velika verjetnost stranskih učinkov - gotovo se boste naučili česa novega in svoje misli spoznali na drugačen način.

3 različne delavnice glede na starost otrok.

Skupaj z Nikom smo zasnovali 3 različne delavnice glede na starost otrok.

 

  1. Najmlajši za se spoznajo s preprostimi cirkuškimi veščinami (kitajski krožnik in žonglerske rutke), igre v parih in preproste igre asociacij in možganskih iger v skupini.

  2. Nekoliko starejši se pozabavajo z žongliranjem, sledi malo naprednejša igra kot nekakšen uvod v tehnike pomnjenja, predvsem igre asociacij in hitrega mišljenja.

  3. Za najstnike pa smo pripravili različne možganske igre, ki gradijo predvsem osnovo tehnik pomnjenja in pokažejo kako si lahko na različne zabavne načine zapomnimo stvari.

Da vse skupaj le ne bi bilo prenaporno, imamo vmes še kakšno vajo za koordinacijo, aktivacijo obeh možganskih polovic, sestavljanje rubikovih kock, itd. 

MINI NOVICE.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
Mini sport počitnice in tečaji za otroke