top of page
Search

Kako Otroka Navdušiti za Učenje Plavanja: Nasveti za Starše

Plavanje je ena najboljših veščin, ki jih lahko otrok osvoji. Poleg tega, da je odlična športna aktivnost, je tudi ključna veščina za varnost v vodi. V tem blogu vam bomo predstavili nekaj koristnih nasvetov, kako otroka navdušiti za učenje plavanja.



  1. Začnite zgodaj: Ni nikoli prezgodaj, da bi otroka seznanili z vodo. Otroci se že zelo zgodaj lahko navadijo na vodno okolje in jim postane udobno v njej ali njeni okolici. Začnite z obiski bazena ali morja in jim dovolite, da se igrajo v plitvi vodi.

  2. Ustvarite pozitivne izkušnje: Pomembno je, da so otrokove izkušnje z vodo prijetne. To lahko dosežete s tem, da se skupaj igrate, plavate in raziskujete vodni svet. Hvalite in spodbujajte vsak napredek.

  3. Pripravite se na tečaj plavanja: Ko se otrok počuti udobno v vodi, je čas, da razmislite o tečaju plavanja. Na naši strani www.minisport.si lahko najdete različne tečaje plavanja za otroke v vaši bližini. Tečaji so odličen način, da otrok pridobi osnovne plavalne veščine pod vodstvom izkušenih inštruktorjev.

4. Bodite vzor: Otroci se pogosto učijo s posnemanjem odraslih. Zato je pomembno, da tudi sami pokažete zanimanje za plavanje. Skupni družinski izleti na bazen ali plažo so odličen način, da otroku pokažete, kako zabavno in koristno je plavanje.


5. Varovanje in varnost: Ne pozabite na varnost v vodi. Učenje plavanja ne pomeni le pridobivanja veščin, ampak tudi ozaveščanje o varnosti v vodnem okolju. Otroka naučite osnovnih pravil, kot so plavanje ob prisotnosti odrasle osebe, uporaba plavalnih pripomočkov in spoštovanje pravil bazena.


Plavanje je izjemna dejavnost, ki lahko otroku prinese veliko veselja in koristi. Z zgodnjim začetkom in pozitivnim pristopom boste svojega otroka spodbudili k razvoju teh pomembnih veščin.

Nove termine in nova sezona tečaja plavanja najdete na naši strani; https://www.minisport.si/celoletna-sola-plavanja.

61 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page